IZRAEL OBJAVIO NOVE SNIMKE NAPADA: Izgledalo je kao da se pakao sručio sa neba na Damask (FOTO/VIDEO)

Novosti online

18. 11. 2020. u 22:40

IZRAELSKE odbrambene snage (ID) objavile su novi video snimak koji prikazuje njihove trupe kako napadaju položaje Sirijske arapske vojske (SAA) u oblasti Damaska.

ИЗРАЕЛ ОБЈАВИО НОВЕ СНИМКЕ НАПАДА: Изгледало је као да се пакао сручио са неба на Дамаск (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Napad je bio usmeren na nekoliko lokacija širom Damaska, uključujući PVO sistem Sirijske arapske vojske, piše AMD.

Na video snimku koji je objavio ID, njihove snage se mogu videti kako napadaju položaje Sirijske arapske vojske u tri različita napada u Damasku, u sredu ujutru.

Prema vojnom izvoru sa lica mesta, Sirijska arapska vojska prijavila je 3 smrtna slučaja i nekoliko povreda kao rezultat ovog sinoćnjeg napada Izraelskih odbrambenih snaga.

Ovaj napad Izraelskih odbrambenih snaga dogodio se u 3:11 ujutru (po lokalnom vremenu) kada su njihovi avioni počeli da napadaju ciljeve Sirijske arapske vojske u Damasku.

Sirijska protivvazdušna odbrana odmah je aktivirana kada su Izraelske odbrambene snage započele napad i dok je presretnuto nekoliko projektila, potonje su ipak uspele pogoditi brojne ciljeve.

Napad je bio odgovor na navodno otkriće improvizovanih eksplozivnih naprava (IED) u alfa zoni demilitarizovane zone Golanske visoravni. Izrael je krivio Siriju za prisustvo eksploziva na ovom području.

Napad Izraelskih odbrambenih snaga u sredu ujutro, prvi put je ovog meseca ciljao na položaje Sirijske arapske vojske, a drugi put od početka oktobra.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024