ZBOG PORASTA BROJA OBOLELIH: U Kaliforniji od subote policijski čas

Tanjug

20. 11. 2020. u 01:00

GUVERNER Kalifornije Gevin Njusam naredio je uvođenje policijskog časa preko noći od subote u većem delu te američke savezne države, nakon porasta broja novih slučajeva korona virusa.

ЗБОГ ПОРАСТА БРОЈА ОБОЛЕЛИХ: У Калифорнији од суботе полицијски час

Foto: AP

Naredbom, koja će biti na snazi mesec dana, ograničen je broj ljudi na kućnim okupljanjima i aktivnosti van kuće.

Policijski čas će trajati od 22 do 5 sati, a novim merama će biti obuhvaćeno 94 odsto stanovnika Kalifornije, prenosi CNN.

- Virus se širi tempom koji nismo videli od početka ove pandemije i sledećih nekoliko dana i nedelja biće ključni kako bismo zaustavili njegovo širenje - rekao je Njusam.

Dodao je da je najvažnije smanjiti prenos i usporiti hospitalizaciju pre nego što dođe do porasta broja smrtnih slučajeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!