PUTINOV KONTRANAPAD: Predsednik Rusije produžio kontrasankcije Zapadu do kraja 2021. godine

Novosti online

21. 11. 2020. u 10:49

RUSKI predsednik Vladimir Putin produžio je kontrasankcije protiv određenog broja zapadnih zemalja do kraja 2021. godine, navodi se u tekstu ukaza koji je objavljen na zvaničnom sajtu pravnih informacija.

ПУТИНОВ КОНТРАНАПАД: Председник Русије продужио контрасанкције Западу до краја 2021. године

Foto: EPA

- Od 1. januara do 31. decembra 2021. godine produžiti dejstvo specijalnih ekonomskih mera, predviđenih ukazom predsednika Ruske Federacije od 6. avgusta 2014. godine № 560 'O primeni određenih specijalnih ekonomskih mera u cilju osiguravanja bezbednosti Rusije' - navodi se u ukazu.

Pored toga, vladi je naloženo da, u skladu sa svojim nadležnostima, osigura sprovođenje mera neophodnih za realizaciju ukaza.

Odnosi Rusije i Zapada pogoršali su se usled situacije u Ukrajini i posle prisajedinjenja Krima Rusiji. Zemlje EU prvo su uvele individualne sankcije fizičkim licima, a zatim su primenjene ograničavajuće mere po sektorima, koje obuhvataju određene grane privrede. 

Rusija je na mere Zapada odgovorila ograničavanjem uvoza prehrambenih proizvoda iz zemalja koje su joj uvele sankcije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi