OPŠTI KARANTIN DAJE REZULTATE: U Francuskoj manje od 18 hiljada zaraženih

Goran Čvorović, PARIZ - od stalnog dopisnika "Novosti"

21. 11. 2020. u 23:30

OPŠTI karantin u Francuskoj daje rezultate. U zemlji sa blizu 67 miliona stanovnika, u subotu je bio svega 17.881 novi slučaj korona virusa, za razliku od blizu 23 hiljade dan ranije i više od 80 hiljada u piku drugog talasa.

ОПШТИ КАРАНТИН ДАЈЕ РЕЗУЛТАТЕ: У Француској мање од 18 хиљада заражених

Foto: AP

 

Nastavio je da opada i procenat zaraženih u odnosu na testirane i sada iznosi 14,8 odsto.

U bolnicama je trenutno 31 365 pacijenata, preko 500 manje nego u petak, kada ih je bilo 31 875.

I na reanimaciji je manji pritisak. Za jedan dan je na intezivnu negu primljeno 220 osoba u odnosu na 264 u petak. Već peti dan za redom je intubirano manje ljudi. Kritičnih slučajeva je u subotu ukupno bilo 4.493, a u petak 4.566.

U subotu je u bolnicama preminulo 276 pacijenata, a dan ranije 386.

Imajući u vidu da je vrhunac drugog talasa prošao, predsednik Francuske Emanuel Makron je najavio da će se u utorak uveče obratiti naciji. Izvesno će doći do popuštanja mera, ali verovatno simbolično i ciljano, jer su vlasti već saopštile da neće ponavljati grešku brzog ukidanja zabrana posle prvog kruga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAPETOST RASTE NA BLISKOM ISTOKU: Ostin razgovarao sa Galantom pre izveštaja o eksplozijama u Iranu