INCIDENT U KARABAHU: Poginuo vojnik u eksploziji mine, ranjen ruski mirovnjak

Novosti online

23. 11. 2020. u 16:40

OFICIR ruskog kontingenta mirovnih snaga ranjen je kada je eksplodirala mina u Nagorno Karabahu, dok je azerbejdžanski vojnik poginuo, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

ИНЦИДЕНТ У КАРАБАХУ: Погинуо војник у експлозији мине, рањен руски мировњак

Foto: Tanjug/AP Photo

Kako se navodi, incident se desio dok je zajednička grupa za razmenu tela poginulih vojnika koju čine ruski mirovnjaci, predstavnici vojske Azerbejdžana, Ministarstva za vanredne situacije Nagorno Karabaha i Međunarodnog komiteta Crvenog krsta tražili poginule u Terterskom regionu Karabaha.

U području Madagiza je eksplodirala mina. Tom prilikom ranjen je oficir ruskog kontingenta mirovnih snaga, dok je jedan oficir azerbejdžanske vojske poginuo. Četiri pripadnika Ministarstva za vanredne situacije Nagorno Karabaha su povređena.

- Ruski vojnik je prebačen u bolnicu u Baku, gde mu je pružena medicinska pomoć. Nije u životnoj opasnosti - navodi se u saopštenju ruske vojske.

Kako se navodi, zajednička grupa je formirana na inicijativu komande ruskih mirovnih snaga radi traganja za poginulima tokom konflikta. Ona već nedelju dana efikasno radi.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili