AMERIKA JE SPREMNA DA RATUJE SA RUSIJOM: Ruski ekspert otkrio šta Vašington šta želi da spreči

Novosti online

27. 11. 2020. u 21:06

ČLAN Komiteta za energetsku strategiju Privredne komore Rusije Rustam Tankajev izjavio je da je Amerika spremna i da ratuje sa Rusijom kako bi sprečila završetak gasovoda „Severni tok 2“.

АМЕРИКА ЈЕ СПРЕМНА ДА РАТУЈЕ СА РУСИЈОМ: Руски експерт открио шта Вашингтон шта жели да спречи

Foto: Depositphotos

- SAD su spremne da se protive 'Severnom toku 2' sve do vojne konfrontacije. Taj stav je principijelan - uveren je stručnjak.

Prema njegovim rečima, to je deo politike Donalda Trampa i za sad nije jasno kako će Džo Bajden postupati po tom pitanju.

Tankajev je precizirao da će buduća američka administracija verovatno biti isto tako neprijateljski nastrojena prema Rusiji, kao i prethodna.

- Ali postoji razlika između položaja političara i položaja biznismena. Biznismen u politici je poput slona u staklarskoj radnji. I on (Tramp) je napravio veliki lom tokom svoje vladavine - smatra ekspert.

Tankajev dodaje da, tehnički gledano, nije teško završiti „Severni tok 2“, i da je za to potrebno svega mesec dana. 

Projekat „Severni tok“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. Novi cevovod trebalo bi da bude izgrađen pored „Severnog toka“. U izgradnji gasovoda učestvuju brojne evropske kompanije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije