PUTIN JE ZAUSTAVIO KRVOPROLIĆE: Pašinjan najavio nastavak bliske saradnje sa ruskim predsednikom u rešavanju konflikta u Nagorno Karabahu

Tanjug

02. 12. 2020. u 22:40

JERMENSKI premijer Nikol Pašinjan izjavio je danas da je ruski predsednik Vladimir Putin odigrao izuzetnu ulogu u zaustavljanju krvoprolića u Nagorno-Karabahu.

ПУТИН ЈЕ ЗАУСТАВИО КРВОПРОЛИЋЕ: Пашињан најавио наставак блиске сарадње са руским председником у решавању конфликта у Нагорно Карабаху

Foto: UNTV via AP

- Želim da naglasim izuzetnu ulogu Putina. Tokom svih 44 dana vojne konfontacije, bili smo u stalnom kontaktu i razgovarali o neophodnim merama za zaustavljanje krvoprolića i zaštitu ljudskih života - rekao je Pašinjan na samitu Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB).

On je rekao da će nastaviti blisku saradnju sa Putinom na rešavanju pitanja kao što su potraga za nestalima, razmena ratnih zarobljenika i razmena posmrtnih ostataka poginulih.

Žestoki sukobi izbili su u Nagorno-Karabahu krajem septembra, a 9. novembra su lideri Jermenije, Azerbejdžana i Rusije potpisali zajedničku deklaraciju o prekidu vatre.

Prema tome, azerbejdžanske i jermenske snage ostale su na pozicijama koje su zauzimale, a u region su upućene ruske mirovne snage.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)