TRAMP OBEĆAVA - PRIKLJUČIĆEMO SE! Američki predsednik o tužbi Teksasa protiv DŽordžije, Mičigena, Pensilvanije i Viskonsina

Novosti onlajn

09. 12. 2020. u 16:43

AMERIČKI predsednik Donald Tramp najavio je da će se njegov pravni tim umešati u tužbu koju je Teksas podneo protiv Džordžije, Mičigena, Pensilvanije i Viskonsina, osporavajući izborne procedure.

ТРАМП ОБЕЋАВА - ПРИКЉУЧИЋЕМО СЕ! Амерички председник о тужби Тексаса против Џорџије, Мичигена, Пенсилваније и Висконсина

Foto Tviter

Toj tužbi se pridružilo još osam saveznih država, a Tramp je o toj tužbi na svom Tviteru napisao da će joj se priključiti.

- Ovo je velika stvar, našoj zemlji je potrebna pobeda - napisao je Tramp, komentarišući tužbu za osporavanje izbornih procedura.

Tom tužbom se traži blokada učešća elektora iz tih država na elektorskom koledžu, koji bira predsednika SAD.

​Vrhovni sud SAD naložio je tuženim državama da se do četvrtka 10. decembra izjasne o tužbi koju je podneo državni tužilac Teksasa Ken Pakston.

Tužbi Teksasa pridružilo se još osam saveznih država, Luizijana, Arkanzas, Alabama, Florida, Kentaki, Misisipi, Južna Karolina i Južna Dakota, a najavljeno je da će ih biti još.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku