CRNI REKORD U AMERICI: Zabeležen najveći broj smrtnih slučajeva od virusa korona

Tanjug

10. 12. 2020. u 10:08

SAD su zabeležile najveći broj smrtnih slučajeva od korona virusa u jednom danu - u sredu je preminulo 3.054 osoba.

ЦРНИ РЕКОРД У АМЕРИЦИ: Забележен највећи број смртних случајева од вируса корона

Foto: EPA

Prethodni negativan rekord zabeležen je 7. januara - 2.769.

U Americi je više od 106.000 ljudi hospitalizovano zbog korona virusa, a u nekim državama su bolnice pune i medicinski stručnjaci upozoravaju da bi stvari mogle da se pogoršaju narednih nedelja ukoliko građani nastave da ignorišu upozorenja vezana za putovanja širom zemlje i velika okupljanja.

Stručnjaci smatraju da je porast broja obolelih i preminulih nastao usled opuštanja stanovništva tokom Dana zahvalnosti.

SAD je država koja je najteže pogođena korona virusom, sa više od 15 miliona slučajeva i 289.000 preminulih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku