VIŠE OD 500 EVRA SVAKOME KO SE SAMOIZOLUJE: Novac za suzbijanje virusa korona, nove mere u Velikoj Britaniji

Tanjug

11. 12. 2020. u 07:56

ENGLESKI sistem za testiranje i praćenje kovida omogućava isplatu podrške od 500 funti (oko 550 evra) ljudima koji se samoizoluju nakon što dobiju obaveštenje putem aplikacije.

ВИШЕ ОД 500 ЕВРА СВАКОМЕ КО СЕ САМОИЗОЛУЈЕ: Новац за сузбијање вируса корона, нове мере у Великој Британији

Foto: AP

Novac je već bio dostupan ljudima kojima je naloženo da se samoizoluju putem programa za praćenje kontakata preko telefona, e-pošte ili poruke, ali ne i putem aplikacije zbog anonimnosti, objavio je Rojters.

Svaki pojedinac koji u aplikaciji dobije upozorenje o samoizolaciji sada može da registruje svoje podatke kako bi primio uplatu.

Snažna zaštita privatnosti korisnika bila je ključni zahtev koji su postavili Epl i Gugl kada su tehnologiju učinili dostupnom za razvoj aplikacija za praćenje kontakata ljudi zaraženih kovidom-19.

Pojedinačni korisnici ne moraju da unose lične podatke kada se registruju za upotrebu aplikacije, što znači da automatski generisani zahtevi za obaveštavanjem o samoizolaciji nisu obavezujući.

Korisnik će ostati anoniman nakon što dobije obaveštenje ako ne želi da zahteva novac, saopštila je služba za praćenje kovida.

Novčana pomoć je osmišljena kao podstrek ljudima da ostanu kod kuće kada dobiju pozitivne rezultate testa, kako bi usporili širenje virusa korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)