DONETA PRESUDA U PARIZU: Doživotna robija za neuspelog atentatora iz superbrzog voza (FOTO+VIDEO)

Goran ČVOROVIĆ, dopisnik "Večernjih novosti" - PARIZ

17. 12. 2020. u 21:09

ANTITERORISTIČKI sud u Parizu osudio je u četvrtak na doživotnu robiju Marokanca Ajuba el Kazanija zbog pokušaja atentata u superbrzom vozu "Talis" na relaciji Amsterdam – Pariz pre pet godina.

ДОНЕТА ПРЕСУДА У ПАРИЗУ: Доживотна робија за неуспелог атентатора из супербрзог воза (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: AP

Kazani, koji je tada imao 25 godina, ušao je na usputnoj stanici u Briselu naoružan kalašnjikovom i sa devet šaržera s ukupno 300 metaka. Zaključeno je da je ovaj napad isplaniran među džihadistima u Siriji.

Atentatora su u poslednji čas osujetila trojica američkih vojnika koji su se našli u vozu.

U slučaju dobrog vladanja, Ajub el Kazani bi iz zatvora najranije mogao da izađe posle 22 godine odležane robije.

Kazani se pre izricanja presude izvinio svima zbog onoga što je nameravao da učini, saopštivši da je prvobitni plan bio ne da ubija obične putnike, već zaposlene u Evropskoj komisiji i američke vojnike za koje je saznao da će biti u vozu, ali da je i od toga, kako je rekao, sam odustao jer nije bio u stanju da puca u druge.

Njegova trojica saučesnika Reduan el Amrani Ezerifi, Mohamed Bakali i Bilal Šatra osuđeni su na 7, 25 i 27 godina zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...