RUSIJA JE NAŠ NEPRIJATELJ: Amerikanci prešli granicu i proširili zvaničan spisak - "Oni su rizik za sve one koji vode slobodu!"

Novosti onlajn

19. 12. 2020. u 08:18

AMERIČKI državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da je Rusija ušla u zvanični spisak neprijatelja.

РУСИЈА ЈЕ НАШ НЕПРИЈАТЕЉ: Американци прешли границу и проширили званичан списак - Они су ризик за све оне који воде слободу!

Foto: Tanjug/AP

- Svi me sve vreme pitaju ko je naš neprijatelj, ioma ih mnogo koji žele da pokvare naš način življenja, našu republiku, naše osnovne principe demokratije. Rusija je na tom spisku - rekao je Pompeo.

- Rusija predstavlja rizik za sve one koji vole slobodu - rekao je on, iako je dodao da Kina, iznad svega, ipak predstavlja veću pretnju za Amerika nego što je to Rusija.

On je takođe rekao i da je Rusija, navodno, odgovorna za sve nedavne sajber napade o kojima su govorili američki mediji.

Ruski mediji navode da obično američki zvaničnici ne koriste termin „neprijatelj“ kada govore o Rusiji već „protivnik“ ili „izazov“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)

UKRAJINA OBORILA RUSKI BOMBARDER: Oglasio se komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva