„POMPEO JE OBOLEO!” Ruski poslanik žestoko o američkom državnom sekretaru

Novosti online

19. 12. 2020. u 14:01

AMERIČKI državni sekretar Majk Pompeo kao da je u agoniji ili da je oboleo nekakvom „antiruskom groznicom“, izjavio je poslanik ruske Državne dume, šef komiteta za međunarodne poslove donjeg doma ruskog Parlamenta Leonid Slucki.

„ПОМПЕО ЈЕ ОБОЛЕО!” Руски посланик жестоко о америчком државном секретару

Foto Tanjug AP

On je tim rečima prokomentarisao vest o tome da se američki konzulati zatvaraju u Jekaterinburgu i Vladivosoktu, kao i da je Rusija ušla u spisak „neprijatelja Amerike“.

- Pompeo kao da je u agoniji, kao da je oboleo antiruskom groznicom. Zatvaranje konzulata u Rusiji i stavljanje Moskve na spisak neprijatelja SAD neće rešiti njihove unutrašnje probleme. Agresivnu politiku ne sprovodi Moskva, već gospoda iz Vašintona - napisao je Slucki na Tviteru.

Prethodno je saopšteno da je američki Stejt department naložio da se zatvore dva konzulata u Rusiji, u Vladivostoku i Jekaterinburgu.

Kako je objasnio, ti konzulati se zatvaraju sa ciljem da se osigura bezbednost diplomatskih misija na teritoriji Ruske Federacije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...