AMERIČKI SENATOR U PANICI ZBOG RUSA: Optužuje hakere za ugrožavanje ekonomije SAD

Novosti online

20. 12. 2020. u 17:27

SENATOR - republikanac Mit Romni izjavio je da bi ruski hakeri mogli da nanesu veliku štetu američkoj ekonomiji i da je unakaze.

АМЕРИЧКИ СЕНАТОР У ПАНИЦИ ЗБОГ РУСА: Оптужује хакере за угрожавање економије САД

Ilustracija / Foto Depositphotos

- Oni mogu da unakaze ekonomiju Sjedinjenih Američkih Država - rekao je Romni u intervjuu za „En-Bi-Si“ i istakao da hakeri nanose „izuzetno veliku štetu“.

On smatra da Rusija, između ostalog, može da postavi za cilj električnu mrežu u SAD, vodovod i druge objekte infrastrukture.

Romni je takođe naglasio da je razočaran činjenicom da je američki predsednik Donald Tramp pripisao nedavne sajber-napade na američke državne institucije Kini, a ne Rusiji.

Prema rečima senatora, Tramp je slep kada je reč o Rusiji, što lider SAD negira i ističe često da od svih američkih predsednika on vodi najusroviju politiku prema Rusiji .

Ranije je agencija Asošiejted pres (AP) javila da su zaposleni u Beloj kući planirali da izađu sa izjavom o umešanosti Rusije u veliki hakerski napad na računarske sisteme američke vlade, ali su u poslednjem trenutku dobili uputstva da ovu izjavu ne objavljuju.

Prethodno je Tramp izjavio u subotu da su mediji preterali sa razmerama incidenta. On se nije složio sa tvrdnjama niza listova da bi iza sajber napada mogla da stoji grupa hakera koji rade za Moskvu i umesto toga priznao je da bi u napade mogao da bude umešan Peking.

U zajedničkoj izjavi objavljenoj u sredu kancelarije direktora Nacionalne obaveštajne službe, FBI i Agencije za infrastrukturu i sajber bezbednost navodi se da je zabeležen ozbiljan napad na računarske mreže savezne vlade.

Novinska agencija Rojters javila je u ponedeljak da je grupa hakera koja radi za Rusiju u sajber napadu od 13. decembra dobila neovlašćeni pristup računarskim sistemima američkog Ministarstva za nacionalnu bezbednost.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni