AMERIČKI SENATOR U PANICI ZBOG RUSA: Optužuje hakere za ugrožavanje ekonomije SAD

Novosti online

20. 12. 2020. u 17:27

SENATOR - republikanac Mit Romni izjavio je da bi ruski hakeri mogli da nanesu veliku štetu američkoj ekonomiji i da je unakaze.

АМЕРИЧКИ СЕНАТОР У ПАНИЦИ ЗБОГ РУСА: Оптужује хакере за угрожавање економије САД

Ilustracija / Foto Depositphotos

- Oni mogu da unakaze ekonomiju Sjedinjenih Američkih Država - rekao je Romni u intervjuu za „En-Bi-Si“ i istakao da hakeri nanose „izuzetno veliku štetu“.

On smatra da Rusija, između ostalog, može da postavi za cilj električnu mrežu u SAD, vodovod i druge objekte infrastrukture.

Romni je takođe naglasio da je razočaran činjenicom da je američki predsednik Donald Tramp pripisao nedavne sajber-napade na američke državne institucije Kini, a ne Rusiji.

Prema rečima senatora, Tramp je slep kada je reč o Rusiji, što lider SAD negira i ističe često da od svih američkih predsednika on vodi najusroviju politiku prema Rusiji .

Ranije je agencija Asošiejted pres (AP) javila da su zaposleni u Beloj kući planirali da izađu sa izjavom o umešanosti Rusije u veliki hakerski napad na računarske sisteme američke vlade, ali su u poslednjem trenutku dobili uputstva da ovu izjavu ne objavljuju.

Prethodno je Tramp izjavio u subotu da su mediji preterali sa razmerama incidenta. On se nije složio sa tvrdnjama niza listova da bi iza sajber napada mogla da stoji grupa hakera koji rade za Moskvu i umesto toga priznao je da bi u napade mogao da bude umešan Peking.

U zajedničkoj izjavi objavljenoj u sredu kancelarije direktora Nacionalne obaveštajne službe, FBI i Agencije za infrastrukturu i sajber bezbednost navodi se da je zabeležen ozbiljan napad na računarske mreže savezne vlade.

Novinska agencija Rojters javila je u ponedeljak da je grupa hakera koja radi za Rusiju u sajber napadu od 13. decembra dobila neovlašćeni pristup računarskim sistemima američkog Ministarstva za nacionalnu bezbednost.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo