PUTIN RAZGOVARAO SA MAKRONOM: Glavne teme Nagono-Karabah, Ukrajina i Kovid 19

Novosti online

22. 12. 2020. u 19:58

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin razgovarao je sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom o situaciji u Nagorno-Karabahu, Ukrajini, borbi protiv kovid 19, saopštila je pres-služba Kremlja.

ПУТИН РАЗГОВАРАО СА МАКРОНОМ: Главне теме Нагоно-Карабах, Украјина и Ковид 19

Foto: EPA

- Sadržajno je razmotrena situacija u Nagorono-Karabahu. Predsednik Rusije je naglasio da se situacije u regionu stabilizuje, a deklaracija koju su potpisali predsednici Rusije, Azerbejdžana i premijer Jermenije 9. novembra – u celom realizuje - navodi se u saopštenju.

Istaknut je uspešan rad ruskih mirovnjaka koji osiguravaju prekid vatre na molbu Jerevana i Bakua, dodaje se u pres-službi.

- Potvrđena je obostrana spremnost za nastavak koordinacije na različitim aspektima rešavanja krize u Nagorno-Karabahu, između ostalog u okviru Minske grupe OEBS-a - dodaje se u saopštenju.

Predsednici su razmenili mišljenje i o situaciji u Ukrajini.

- Izražena je zainteresovanost za intenziviranje napora radi realizacije ključnih tačaka Minskih sporazuma iz 2015. godine, kao i odluka koje su donete na „normanskom samitu“ 9. decembra 2019. godine u Parizu - naglašeno je dokumentu.

Dva predsednika su potvrdila nameru da razvijaju kontakte dve zemlje u oblasti proizvodnje vakcina.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom