RUSIJA DOBILA SUPER-TEŠKE DRONOVE: Služiće za testiranje novog naoružanja

Novosti onlajn

23. 12. 2020. u 20:29

HOLDING „Tehnodinamika“ (ulazi u sastav kompanije „Rosteh“) predao je Vazdušno-kosmičkim snagama Rusije prvu partiju jedinstvenih bespilotnih kompleksa helikopterskog tipa koji će se koristiti kao mete prilikom testiranja perspektivnog naoružanja, saopštila je pres-služba kompanije.

РУСИЈА ДОБИЛА СУПЕР-ТЕШКЕ ДРОНОВЕ: Служиће за тестирање новог наоружања

Foto: Depositphotos

- Bespilotni kompleks je previđen za simulaciju dronova, male brzine, i helikoptera tokom testiranja prototipa i modernizovanih tipova naoružanja. U njegovom sastavu ulaze bespilotna letelica helikopterskog tipa sa uzletnom masom od preko 300 kilograma, kopneni centar za upravljanje, kopnena sredstva za podršku i ostala oprema  navodi se u saopštenju.

U kompaniji su naglasili da bespilotni kompleks simulira ponašanje vazdušne mete, omogućavajući testiranje novog naoružanja u uslovima, maksimalno bliskim realnim borbama. Korišćenje „drona-mete“ daje mogućnost da se oceni preciznost navođenja i efikasnost pogađanja meta.

- Novi proizvod je napravljen u najkraće vreme – ugovor za izradu je potpisan 2015. godine, a već 2019. godine je počela serijska proizvodnja. Prva partija novih kompleksa je već predata vojsci, a obavili smo i obuku stručnjaka za njihovo korišćenje - navodi se u saopštenju reči direktora holdiga Igora Nasenkova.

On je naveo da ove letelice mogu biti iskorišćene i u druge svrhe: za praćenje šumskih požara, transporta nafte itd.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili