PAŠINJAN NAKON NOVIH PROTESTA PORUČIO: Spreman sam da podnesem ostavku, ako narod tako odluči!

Novosti onlajn

25. 12. 2020. u 19:19

PREMIJER Jermenije Nikol Pašinjan je izjavio da je spreman da podnese ostavku „ukoliko narod tako odluči“ i pozvao je sve političke snage u Jermeniji na konsultacije o održavanju vanrednih parlamentarnih izbora.

ПАШИЊАН НАКОН НОВИХ ПРОТЕСТА ПОРУЧИО: Спреман сам да поднесем оставку, ако народ тако одлучи!

Foto: EPA

- Napustiću dužnost premijera samo odlukom naroda. Takođe sam spreman da nastavim da vodim Jermeniju u ovim teškim vremenima ukoliko dobijem potvrdu narodnog poverenja. Jedini način da se dobiju odgovori na sva ova pitanja je održavanje vanrednih parlamentarnih izbora - napisao je Pašinjan na Fejsbuku.

On je takođe pozvao „parlamentarne i zainteresovane neparlamentarne snage na konsultacije o održavanju vanrednih parlamentarnih izbora 2021. godine“.

U prestonici Jermenije i danas se održavaju protesti pristalica opozicije koji zahtevaju ostavku Pašinjana. Demonstranti su nakratko blokirali centralni bulevar u Jerevanu u blizini koga se nalazi rezidencija predsednika i zgrada parlamenta. Međutim, policija je brzo preuzela stvar u svoje ruke i počela da privodi demonstrante. Okupljeni skandiraju parole „Jermenija bez Nikola“, „Nikol, odlazi“, „Nikol, izdajnik“.

Neredi i protesti opozicije u Jerevanu počeli su tokom noći 10. novembra, nakon što je premijer Jermenije, zajedno sa predsednicima Rusije i Azerbejdžana, usvojio trilateralnu izjavu o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu i predaji Azerbejdžanu nekoliko regiona.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)