TRAMP VEĆ KREĆE U KAMPANJU? Odlazeći predsednik SAD snimkom zapalio naciju (VIDEO)

Novosti online

29. 12. 2020. u 17:20

ODLAZEĆI predsednik SAD Donald Tramp objavio je na Tviteru video koji izgleda kao predizborni spot.

ТРАМП ВЕЋ КРЕЋЕ У КАМПАЊУ? Одлазећи председник САД снимком запалио нацију (ВИДЕО)

Foto: EPA

U videu se ponavljaju njegove tvrdnje da je naklonjen radnicima i oružanim snagama, a zbog utiska koji spot ostavlja, mnogi naslućuju da se radi o početku njegovog "krstaškog pohoda" na novi mandat u Beloj kući 2024. godine, piše Independent.

Video počinje prizorima Bele kuće i Trampa dok se na ekranu smenjuju poruke "Tramp se zalaže za Ameriku" i "Tramp se zalaže za američke poslove". Nakon Bele kuće, nastavljaju se prizori Trampa u raznim fabrikama i poslovnim jedinicama.

 

Dalje se u spotu kaže da se Tramp zalaže za "slobodu", "pravdu", "vojnu moć", "mir", "red" i "našu zastavu", te se Tramp prikazuje sa manjinskim skupinama, vojnicima i svetskim vođama. Video se završava prizorom Trampa koji grli američku zastavu.

Video je dosad pregledan više od 6,4 miliona puta i podeljen gotovo 60.000 puta.

Reakcije na video su podeljene: od onih koji Trampu daju podršku pa do onih koji kažu da je video zapravo posve bizaran.

Neki izveštaji iz Bele kuće kažu da se Tramp pripremao za objavu da kreće u trku za mandat 2024. otprilike u isto vreme za kada je predviđena inauguracija Džoa Bajdena, prenosi Jutarnji dnevnik.

U članku na portalu Axios ranije se spekulisalo da će predsednik iskoristiti trenutak i organizovati veliki skup na kom će objaviti svoju kandidaturu za predsednika 2024. godine, o čemu se već naveliko govorka među njegovim pristalicama, iako zvanične potvrde još nema.

Iako je Trsmpov rejting pao, istraživanje kompanije Galup pokazalo je da ga 87 odsto republikanskih glasača i dalje podržava. CNN navodi da nijedan predsjednik koji je izgubio izbore, nije napustio Belu kuću s većom podrškom primarnog biračkog tela svoje stranke.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024