VAKCINACIJA NA RAČUN DRŽAVE: Rusija za imunizaciju građana protiv virusa korona izdvaja ogromnu sumu novca

Tanjug

31. 12. 2020. u 00:31

PREDVIĐA se da će vakcinacija u Rusiji protiv KOVID 19 koštati ovu državu između 75 i 100 milijardi rubalja ili oko milijardu evra, saopšteno je iz ruskog ministarstva finansija.

ВАКЦИНАЦИЈА НА РАЧУН ДРЖАВЕ: Русија за имунизацију грађана против вируса корона издваја огромну суму новца

Imunizacija ruskih vojnika protiv kovida / Foto AP

- U narednih godinu dana suočićemo se sa novim izdacima koji nisu predviđeni u budžetu, posebno sa vakcinacijom stanovništva, resursi za to su ogromni, a troškovi mogu biti od 75 do 100 milijardi rubalja. Sve zavisi kako će krenuti vakcinacija, koliko će ljudi biti zainteresovano za vakcinaciju. Sve će biti besplatno i na račun države", izjavio je danas ministar finansija Anton Siluanov televiziji "Rusija 24" - prenosi TASS.

Rusija će do kraja ove godine pustiti u promet za građane više od miliona vakcina "Sputnjik Ve", a ruski predsednik Vladimir Putin je ranije kao zadatak dao organizovanje masovne vakcinacija protiv korona virusa širom zemlje.

Da će vakcinacija biti dobrovoljna i besplatna, potvrdio je i premijer Mihail Mišustin, a nastavnici, zdravstveni i socijalni radnici će prvi dobiti vakcinu, navodi agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo