OKRENIMO STRANICU: Lukašenko pozvao Beloruse da započnu pisanje novog poglavlja u istoriji

Novosti online

01. 01. 2021. u 00:58

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je u novogodišnjem obraćanju Belorusima da je potrebno okrenuti stranicu i započeti sa pisanjem novog poglavlja u istoriji nezavisne države.

ОКРЕНИМО СТРАНИЦУ: Лукашенко позвао Белорусе да започну писање новог поглавља у историји

Foto: Printskrin

- Sigurno ćemo stvoriti Belorusiju budućnosti i ona će biti bolja od sadašnje. Da bismo to uradili, samo treba da pošaljemo 2020. godinu u istoriju, ali da ne zaboravimo njene lekcije. Svi mi koji svet vidimo drugačije treba da shvatimo da imamo zajedničku vrednost – komad zemlja u centru Evrope. Nemamo drugi. I u ime njegovog očuvanja za decu, hajde da okrenemo stranicu prošlosti i zajedno napišemo novo poglavlje nezavisne Belorusije - rekao je Lukašenko u svom novogodišnjem obraćanju.

On je pozvao da 2021. bude „godina nacionalnog jedinstva“.

- Živećemo po svojoj pameti, stvarati vrednosti svojim rukama, negovati, paziti i voleti onako kako to mogu samo Belorusi – pametni, tolerantni, okrenuti budućnosti. A ako želimo da se nazivamo ljudima, to ćemo i učiniti - rekao je Lukašenko.

Prema rečima predsednika, 2020. je bila potrebna da bi se „shvatilo ko je ko, da bi se istinski ocenilo učinjeno i videlo da smo nacija koja može da opstane u ovom turbulentnom svetu samo kada smo ujedinjeni i kada smo zajedno“.

On je dodao da se Belorusija neće vraćati u prošlost.

- Nemamo vremena da se vraćamo unazad i prolazimo ono što smo već prošli.

Beloruski lider poželeo je narodu da 2021. godina za sve postane godina ostvarenja najboljih, najsvetlijih i najčistijih želja, kao i hrabrosti, izdržljivosto i strpljenje na tom putu za „rodoljube otadžbine“.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

PAŽLJIVO PRATIMO SITUACIJU IAEA: Nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama