NOVA SERIJA VAKCINA SAMO ZA ZDRAVSTVENE RADNIKE: Premijer Slovenije Janez Janša objavio plan imunizacije stanovništva

Tanjug

02. 01. 2021. u 00:44

PREMIJER Slovenije Janez Janša najavio je da će nova serija vakcina protiv korona virusa u zemlju stići u toku sledeće nedelje kako bi u velikoj meri pokrila zdravstveni sektor, dok je ministarstvo zdravlja pozvalo na što masovniji odziv na vakcinaciju kako bi se omogićilo da zemlja počne da funkcioniše normalno.

НОВА СЕРИЈА ВАКЦИНА САМО ЗА ЗДРАВСТВЕНЕ РАДНИКЕ: Премијер Словеније Јанез Јанша објавио план имунизације становништва

Foto: EPA

Prilikom jučerašnje posete bolnici u Šempeteru pri Gorici, Janša je novinarima rekao da će nova pošiljka vakcina uglavnom biti namenjena najizloženijim zdravstvenim radnicima, prenosi STA.

On očekuje da će zaposleni u kritičnim sektorima vakcinu moći da prime u drugoj polovini januara.

Državna sekretarka ministarstva zdravlja Alenka Forte posetila je danas opštu bolnicu u Novom Mestu, kada je građane pozvala da se vakcinaciji odazovu u što je moguće većem broju, dodajući da bi najveća stopa imunizacije najpre trebalo da bude ostvarena među zdravstvenim radnicima.

Ona je rekla da bi trebalo da bude vakcinisano 60 do 70 odsto stanovništva u Sloveniji, ali da pored imunizacije ne treba zaboraviti preventivne mere zaštite od virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba