KOVID ČUDO ZA NOVU GODINU: Preživela 59 dana na respiratoru, probudila se iz kome dan pre isključivanja sa aparata (VIDEO)

Novosti online

03. 01. 2021. u 12:13

AMERIČKI lekari opisali su kao čudotvoran oporavak žene iz Džordžije, koja je posle 59 dana provedenih na respiratoru konačno na Novu godinu izašla iz bolnice.

КОВИД ЧУДО ЗА НОВУ ГОДИНУ: Преживела 59 дана на респиратору, пробудила се из коме дан пре искључивања са апарата (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Lisa Martin, 49-godišnja majka četvoro dece, hospitalizovana je krajem septembra u bolnici Memorijal satila helt u Vejkrosu u Džordžiji, a iz nje izašla 95 dana kasnije.

- Njen neverovatni oporovak uključuje 59 dana provedenih na respiratoru, 40 dana u indukovanoj komi i preživljavanje šloga - naveli su iz bolnice u objavi na Fejsbuku 31. decembra kada je Lisa otpuštena, prenosi Busines Insider.

Kako je navedeno, osoblje je zvalo njenu porodicu i tražilo od njih da odluče o isključivanju sa aparata za održavanje vitalnih funkcija. Porodica je izabrala da sačeka maksimalnih 11 dana pre nego što pristane.

- Ali Bog je imao druge planove. Jedanaestog dana, Lisa se probudila iz sedativa, počela da očima prati pokrete i pomera ruku - rekli su iz bolnice.

Martinova je tada počela svoj put oporavka, daljeg lečenja i rehabilitacije. Oporavak je podrazumevao da ponovo nauči da hoda, priča, guta, jede...

- Moram da nosim masku sa kiseonikom ceo dan i krećem se uz pomoć hodalice. Doktori misle da ću se vremenom potpuno oporaviti - rekla je Lisa Martin za medije posle izlaska.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...