KOVID ČUDO ZA NOVU GODINU: Preživela 59 dana na respiratoru, probudila se iz kome dan pre isključivanja sa aparata (VIDEO)

Novosti online

03. 01. 2021. u 12:13

AMERIČKI lekari opisali su kao čudotvoran oporavak žene iz Džordžije, koja je posle 59 dana provedenih na respiratoru konačno na Novu godinu izašla iz bolnice.

КОВИД ЧУДО ЗА НОВУ ГОДИНУ: Преживела 59 дана на респиратору, пробудила се из коме дан пре искључивања са апарата (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Lisa Martin, 49-godišnja majka četvoro dece, hospitalizovana je krajem septembra u bolnici Memorijal satila helt u Vejkrosu u Džordžiji, a iz nje izašla 95 dana kasnije.

- Njen neverovatni oporovak uključuje 59 dana provedenih na respiratoru, 40 dana u indukovanoj komi i preživljavanje šloga - naveli su iz bolnice u objavi na Fejsbuku 31. decembra kada je Lisa otpuštena, prenosi Busines Insider.

Kako je navedeno, osoblje je zvalo njenu porodicu i tražilo od njih da odluče o isključivanju sa aparata za održavanje vitalnih funkcija. Porodica je izabrala da sačeka maksimalnih 11 dana pre nego što pristane.

- Ali Bog je imao druge planove. Jedanaestog dana, Lisa se probudila iz sedativa, počela da očima prati pokrete i pomera ruku - rekli su iz bolnice.

Martinova je tada počela svoj put oporavka, daljeg lečenja i rehabilitacije. Oporavak je podrazumevao da ponovo nauči da hoda, priča, guta, jede...

- Moram da nosim masku sa kiseonikom ceo dan i krećem se uz pomoć hodalice. Doktori misle da ću se vremenom potpuno oporaviti - rekla je Lisa Martin za medije posle izlaska.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)