ZABRINJAVAJUĆE U FRANCUSKOJ: Nagli skok procenta zaraženih, neće biti najavljenog popuštanja mera

SITUACIJA sa korona virusom u Francuskoj je zabrinjavajuća. Broj obolelih na dnevnom nivou i dalje je veoma visok, i u proseku je daleko od željenih 5.000, koliko je vlast očekivala još sredinom decembra.

ЗАБРИЊАВАЈУЋЕ У ФРАНЦУСКОЈ: Нагли скок процента заражених, неће бити најављеног попуштања мера

Foto: EPA

Prema poslednjim podacima, u nedelju se inficiralo 12.489 ljudi. Mnogo više, međutim, zabrinjava podatak da je procenat zaraženih u odnosu na testirane počeo naglo da skače. Najpre se dugo spuštao s preko 20 odsto i spao na svega 2,8, da bi onda, u roku kraćem od nedelju dana, ponovo krenuo u visine i trenutno iznosi 5,2 odsto.

Mnogi su zabrinuti šta će tek da se dogodi kada budu počeli da pristižu odjeci novogodišnjih praznika.

Broj pacijenata u bolnicama nastavio je da raste, za 322 i trenutno ih ima 24.813, dok je na reanimaciji više 33 ljudi i sada ih se na intezivnoj nezi ukupno nalazi 2.674.

Za jedan dan, od korona virusa preminulo je 116 pacijenata.

Zbog svega, od 7. januara neće doći do ranije najavljenog ponovnog otvaranja muzeja, bioskopa i pozorišta. Takođe, pod znakom pitanja je i otvaranje restorana, barova i kafea, prvobitno planirano za 20. januar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)