LUKAŠENKO: Belorusija mora sačuvati svoj suverenitet, pandemija nikada i nije bila medicinski problem

Novosti online

04. 01. 2021. u 12:13

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da 2021. godina neće biti laka za zemlju i da ona po svaku cenu treba da sačuva suverenitet.

ЛУКАШЕНКО: Белорусија мора сачувати свој суверенитет, пандемија никада и није била медицински проблем

Foto: AP

- Kao što sam i očekivao pre (predsedničkih) izbora, pandemija (novog virusa korona) će se preokrenuti u to da će glavni igrači na svetskoj sceni početi da dele svet. Pandemija je iz čisto medicinskog problema postala ne samo ekonomski, već i geopolitički. To se moglo i očekivati – ona nikada i nije bila medicinski problem - istakao je beloruski predsednik.

Prema njegovim rečima, „to treba uzeti u obzir kako ne bismo pali pod mlinski točak i bili samleveni tokom naredne godine“.

Lukašenko je istakao da „2021. godina neće biti laka. Moramo istrajati po svaku cenu, sačuvati svoj suverenitet“.

Nakon predsedničkih izbora u Belorusiji 9. avgusta počeli su protesti opozicije. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova.

Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska. Osim toga, održavaju se i mitinzi pristalica Lukašenka, čija je inauguracija održana 23. septembra. 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)