TURCI KRENULI U NAPAD: U toku je operacija za zauzimanje ključnog grada na severu Sirije

Novosti online

04. 01. 2021. u 14:45

TURSKA vojska je započela snažan napad na strateški grad na severu Sirije. Turska vojska i njeni saveznički militanti započeli su u ponedeljak snažan napad na položaje Sirijskih demokratskih snaga (SDF) u severnom delu Sirije.

ТУРЦИ КРЕНУЛИ У НАПАД: У току је операција за заузимање кључног града на северу Сирије

Foto: EPA

Prema terenskom izvoru u provinciji Alepo, turska vojska i njeni saveznički militanti lansirali su nekoliko artiljerijskih granata i raketa prema položajima Sirijskih demokratskih snaga na području Ajn Ise, što je rezultiralo brojnim eksplozijama u severnoj Raki.

Turska vojska i njeni militanti navodno su gađali gradove Mušarifu i Džahbu, koje su prethodno napale oružane grupe militanata van Ajn Ise.

Uprkos prisustvu ruskih oružanih snaga i Sirijske arapske vojske (SAA) u blizini, turska vojska i njihove naoružane grupe nastavljaju da napadaju Ajn Isu i njegovu okolinu, što je rezultiralo raseljavanjem nekoliko porodica u tom području.

Turska je već nekoliko meseci posmatrala gradove Ajn Isu i Manbidž, što ih je navelo na snažne napade na položaje Sirijskih demokratskih snaga, koje kontrolišu ove oblasti.

Ankara na Sirijske demokratske snage (SDF) i Jedinice za zaštitu naroda (YPG) gleda kao na sirijske izdanke zabranjene Radničke partije Kurdistana (PKK); što je dovelo do upada Turske u nekoliko delova severne Sirije.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024