ENGLESKA PONOVO POD KLJUČEM DŽonson: Ulazimo u novu nacionalnu blokladu kako bi usporili širenje novog soja korone

Tanjug

04. 01. 2021. u 21:32

ENGLESKA će ući u novu nacionalnu blokadu u pokušaju da smanji ekstremne pritiske na zdravstvenu službu usred brzog širenja novovog soja Covid-19, izjavio je premijer Velike Britanije Boris Džonson.

ЕНГЛЕСКА ПОНОВО ПОД КЉУЧЕМ Џонсон: Улазимо у нову националну блокладу како би успорили ширење новог соја короне

Foto: EPA

Ova odluka dolazi u danu kada je u Velikoa Britanija zabeležila 58.784 novih slučajeva virusa, najveći dnevni porast u zemlji od početka pandemije, a sedmi dan zaredom registrovala je više od 50.000 novih infekcija.

Podsetimo, BBC je danas najavio da će premijer Boris Džonson trebalo bi večeras da objavi novo "zaključavanje" u celoj Engleskoj, slično merama koje su uvedene u martu 2020. kad je izbila pandemija.

U izveštaju BBC-a se kaže da će ove mere podrazumevati zatvaranje škola, a zaposlenima će biti naloženo da rade od kuće osim ako za to ne postoje mogućnosti ili je neophodno njihovo lično prisustvo u tzv. esencijalnim službama, preneo je Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina