NEMA POPUŠTANJA MERA: Korona ne posustaje u Italiji, za dan zaraženo 10.000 ljudi

Tanjug

05. 01. 2021. u 09:51

EPIDEMIOLOŠKA situacija je još uvek kritična i nestabilna, još uvek nije moguće olabaviti anti-kovid mere, izjavio je koordinator vladinog naučno-tehničkog komiteta, Agostino Mioco, prenosi agencija Ansa.

НЕМА ПОПУШТАЊА МЕРА: Корона не посустаје у Италији, за дан заражено 10.000 људи

Foto Tanjug-AP

U poslednja 24 sata u Italiji je 348 osoba podleglo zarazi virusa korona, a novih zaraženih je bilo 10 hiljada.

Po rečima koordinatora, kriva zaraze je stabilna, ali ne smanjuje se broj zaraženih. Na bolničkom lečenju su 23 hiljade zaražneih kovidom19, na odeljenjima intenzivne nege skoro tri hiljade osoba.

Od početka pandemije u Italiji ukupno umrlih od virusa korona je 75.680 osoba.

Po procentu smrtnosti u odnosu na broj stanovnika Italija je na prvom mestu među zemljama Evropske Unije.

Funkcioner vlade Mioco je govorio za medije nakon što je vakcinisan.

U Italiji je do sada 180 hiljada osoba vakcinisano i to po redosledu koji je utvrdila vlada: najpre ugrožene kategorije stariji ljudi koji su u staračkim domovima, medicinsko osoblje, pripadnici snaga reda i drugi. Vakcinacija je besplatna i dobrovoljna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade