VELIKA BRITANIJA PRED KOLAPSOM: Opustošene prodavnice, pomama za hlebom i toalet papirom (FOTO/VIDEO)

Novosti online

06. 01. 2021. u 10:47

U PRODAVNICI širom Velike Britanije ispražnjeni su rafovi, a Britanci panično kupuju i preko interneta, što je dovelo do zastoja u radu sajtova koji se bave onlajn trgovinom.

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ПРЕД КОЛАПСОМ: Опустошене продавнице, помама за хлебом и тоалет папиром (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tviter printskrin

Masovnu kupovinu i skladištenje namirnica izazvale su stroge mere zaključavanja, najavljene i uvedene sa ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

Velika Britanija je u utorak zabeležila rekordan broj novih slučajeva zaraze virusom korona, čak 60.916, a veruje se da je kod mnogih novozaraženih reč o novom soju virusa koji mnogo zarazniji. Britanski premijer Boris Džonson najavio je preksinoć da će „zaključati“ Engleze. Oni će smeti da napuštaju domaćinstvo samo u hitnim slučajevima.

Slične mere uvedene su u Škotskoj, a Vels i Severna Irska takođe su pod najvišim nivoom ograničenja zbog pandemije.

Na društvenim mrežama dele se fotografije praznih rafova velikih britanskih lanaca supermarketa, kao i Britanaca koji u kolicima guraju velike količine toalet papira, voća, povrća i hleba u strahu da zbog višenedeljnog karantina neće moći da napuštaju svoje domove, osim u hitnim situacijama.

Na internet stranici britanske vlade se, pak, navodi da je kupovina osnovnih potrepština dozvoljena i prema novouvedenim ograničenjima, a vlasnici supermarketa pozivaju su kupce da ne gomilaju zalihe.

Međutim, u utorak je objavljeno da su aplikacije za dostavu robe iz supermarketa imale ozbiljnih problema, jer su vlasnici trgovina bili primorani da ograniče pristup isporuci hrane zbog velike potražnje.

Karantin će u Engleskoj najverovatnije biti na snazi do sredine februara, a stroge mere u Škotskoj neće biti ukinute pre kraja januara.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)