(UŽIVO VIDEO) TRAMP SE OBRATIO PRISTALICAMA: Zaustavićemo krađu! Namestili su izbore kao nikad do sada

Novosti online

06. 01. 2021. u 15:56 >> 18:08

PRISTALICE Donalda Trampa okupile su se u Vašington na poziv američkog predsednika koji je zakazao skup " Spasimo Ameriku" zbog izbornih rezultata za koje Trampov tim tvrdi da su neregularni.

(УЖИВО ВИДЕО) ТРАМП СЕ ОБРАТИО ПРИСТАЛИЦАМА: Зауставићемо крађу! Наместили су изборе као никад до сада

Foto: Printskirn

Istovremeno, Kongres u Vašingtonu danas treba da potvrdi izbor novog predsednika SAD.

Tramp se obratio pristalicama

- Namestili su izbore kao nikad do sada, a ni sinoć nisu loše odradili posao (izbori za Senat). Nikad nećemo odustati i nećemo ovo više trpeti! Zaustavićemo krađu! Ubedljivo smo pobedili - rekao je Tramp.

Tramp je pozvao potpredsednika Majka Pensa da saveznim državama vrati glasove elektora na ponovno brojanje pre ključne potvrde izbornih rezultata, koja je zakazana za danas.

Narod je u tom trenutku počeo da skandira - Vrati ih nazad!

Imajući u vidu pritisak koji Tramp vrši na Pensa i na ovom mitingu, može se naslutiti da su mejnstrim mediji bili u pravu kada su tvrdili da Pens nije saglasan sa tom idejom predsednika.

 
Stigao Tramp

Donald Tramp pridružio se okupljenima i očekuje se njegovo obraćanje.

Oba doma Kongresa, Senat i Predstavnički dom, razmotriće na sednici rezultate elektorskog koledža, koji je odlučio da je pobednik predsedničkih izbora kandidat demokrata Džozef Bajden.

Prema zvaničnim rezultatima, on je prikupio 306, naspram 232 elektorska glasa republikanskog kandidata i aktuelnog predsednika SAD Donalda Trampa.

I pored rezultata elektorskog glasanja, republikanci se i dalje bore da vlast ne predaju demokratama i tvrde da su izbore pratile brojne neregularnosti.  

Više republikanskih senatora najavilo da će danas na sednici Kongresa pokušati da ospori odluku elektorskog koledža.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)