SCENA KOJA JE ZGROZILA SVET: Otkriveno šta će biti sa policajcem koji je ubio ženu u Kapitolu (FOTO)

Novosti online

07. 01. 2021. u 18:32

POLICAJAC koji je ubio ženu tokom upada demonstranata u hol američkog Kapitola suspendovan je sa dužnosti dok traje istražni postupak.

СЦЕНА КОЈА ЈЕ ЗГРОЗИЛА СВЕТ: Откривено шта ће бити са полицајцем који је убио жену у Капитолу (ФОТО)

Foto: Printskrin

Policijski službenik koji je pucao i ubio ženu u Kongresu poslat je na odsustvo i suspendovana su mu policijska ovlašćenja dok se ne sprovede istraga, navodi se u izjavi šefa policije Kapitola Stivena Sanda.

- Dok su demonstranti nadirali prema sali Senata, gde su se nalazili senatori, službenik policije ispraznio je šaržer na odraslu žensku osobu. Medicinska pomoć je pružena odmah, a žena je prevezena u bolnicu gde je kasnije podlegla povredama - rekao je šef policije.

Šef policije je potvrdio ime preminule kao Ešli Babit. Sand je rekao da policija Kapitola vrši "temeljnu rekonstrukciju" napada na zgradu američkog Kapitola od strane grupe demonstranata, uključujući bezbednosno planiranje, politike i procedure.

Video zapisi su kružili društvenim mrežama tokom napada na kojima se vidi kako je žena ubijena unutar zakonodavnog zdanja u Vašingtonu. Policija DC-ja je kasnije potvrdila da je žena podlegla povredama u lokalnoj bolnici. Organi reda nisu pružili odmah detalje o incidentu.

Mediji u prvim izveštajima saopštili su da je bila u kritičnom stanju boreći se za život, dok su se na društvenim mrežama mogli videti snimci kako je prebačena u hitnu pomoć.

Na snimku se vidi žena prekrivena krvlju. Drugi video snimci objavljeni na Tviteru prikazali su kako žena pada na zemlju nakon zvuka pucnja.

"Foks njuz" je najpre saopštio identitet žene preko izjava njenih prijatelja, a prema navodima emitera, Babit, koja je živela u San Dijegu u Kaliforniji, služila je 14 godina u američkim vazduhoplovnim snagama i bila je uporan pristalica predsednika Donalda Trampa.

Pre učešća na protestu "Stop krađi", nameravajući da spreči krađu izbora, Babit je objavila tvitove da će se "oluja" spustiti na DC za "manje od 24 sata".

Incident se dogodio dok je na hiljade Trampovih pristalica upalo na Kapitol. Grupa demonstranata je zatim provalila u zgradu, stigavši do sale Senata i navodno se sukobila sa policijom.

Policija je koristila suzavac i gumene metke, ali nisu uspeli da zaustave demonstrante u nameri da probiju to područje.

(Sputnik International)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)