NEMA VIŠE TVITOVANJA: Tviter trajno zabranio nalog Donaldu Trampu (FOTO)

Novosti online

09. 01. 2021. u 00:50

TVITER nalog američkog predsednika Donalda Trampa je „trajno suspendovan“, odnosno zabranjen.

НЕМА ВИШЕ ТВИТОВАЊА: Твитер трајно забранио налог Доналду Трампу (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP

Kompanija je saopštila da postoji rizik od nasilja zbog načina na koji se njegove poruke tumače.

- Posle detaljnih pregleda nedavnih tvitova Donalda Trampa i konteksta istih, odlučili smo da ga trajno suspendujemo zbog rizika od daljeg podsticanja na nasilje - kompanija je objavila u petak uveče.

Kao uvredljive tvitove koji su doveli do zabrane, Tviter je citirao Trampa koji je rekao da neće ići na inauguraciju Bidena i da 75 miliona američkih patriota koji su glasali za njega „neće biti nepoštovani ili tretirani nepravedno na bilo koji način, u obliku ili formi”.

- Ovi tvitovi „moraju se tumače u kontekstu širih događaja u zemlji i na načine na koji predsednikove izjave mogu mobilizovati različitu publiku, kao i da mogu da dovedu do podsticanja nasilja, a u kontekstu svega što se dešavalo i što je sa ovog naloga stiglo poslednjih nedelja - saopštio je je Tviter, uz napomenu da ove poruke predstavljaju „veličanje nasilja“.

Tviter je već privremeno blokirao Trampov nalog posle upada Trampovih pristalica u zgradu Kapitola u sredu i upozorio da će dodatna kršenja pravila sa predsednikovih naloga da dovedu do trajne suspenzije naloga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe