KINESKI MEDIJI OCENJUJU: Može li biti „probijen“ ruski odbrambeni štit?

Novosti onlajn

10. 01. 2021. u 15:54

KINESKI novinar Ši Veng ocenio je spremnost ruskih protivraketnih sistema da operativno reaguju na vojne provokacije Zapada.

КИНЕСКИ МЕДИЈИ ОЦЕЊУЈУ: Може ли бити „пробијен“ руски одбрамбени штит?

Foto: Ministarstvo odbrane RF

Autor članka koji je objavljen na portalu „Džungo đunvang“ navodi da Rusija poseduje „gustu mrežu za presretanje raketa“.

- Sistem protivvazdušne odbrane u strateškom pravcu zapada i juga Rusije dobro je modernizovan, domet sredstava odbrane je udvostručen, a efikasnost PVO povećana za 20 odsto - navodi se u članku.

Novinar smatra da je to postignuto zahvaljujući protivvazdušnim kompleksima S-400 i raspoređivanju na Kurilima S-300V4.

On je ukazao na zavidne karakteristike S-500 koji je pri kraju testiranja. On će biti predat vojsci na eksperimentalno korišćenje u narednim godinama.

Bez pažnje nije ostavljen ni sistem PL-19 „Nudolj“.

- Sistem može, ne samo da precizno pogađa balističke rakete malog i srednjeg dometa, već i da uništava satelite u predelu orbite od 200 do 1.500 kilometara - piše novinar.

Prema rečima autora, Rusija je ubrzala stvaranje integracinog sistema vazdušno-kosmičke odbrane i jača postojeće mreže za izviđanje i rano upozoravanje. Kopnena radarska mreža dalekog dometa i Jedinstveni kosmički sistem su postali „oči“ ruskog sistema PRO, piše Ši Veng.

Osim toga, ruski vojnici poseduju sistem za balansiranje u vazdušno-kosmičkoj odbrani, navodi kineski novinar. Na primer, S-300V4 može da vodi sistematske borbene operacije sa lokalnim garnizonom obalskog sistema „Bastion“, protivraketnog-topovskog kompleksa „Pancir-S1“, kao i sa avionima Su-35S.

Novinar je zaključio da je ruska mreža vazdušno-kosmičke odbrane spremna da odbije napade, dok će je planovi za modernizaciju pretvoriti u važnu silu za obuzdavanje zapadnih država.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije