KRVAVI PIR U ČIKAGU: Muškarac (32) ubio tri osobe, ranio četvoro - devojčica i starica kritično (VIDEO)

Tanjug

10. 01. 2021. u 16:39

MUŠKARAC star 32 godine ubio je tri osobe i ranio još četiri u nizu pucnjava koje su započele u južnom delu Čikaga, a završile se njegovom smrću u pucnjavi sa policijom na parkingu severno od grada.

КРВАВИ ПИР У ЧИКАГУ: Мушкарац (32) убио три особе, ранио четворо - девојчица и старица критично (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Istražitelji pokušavaju da utvrde motiv napada, koji je započeo u subotu popodne ubistvom 30-godišnjeg studenta Univerziteta u Čikagu, koga je Džejson Najtingejl upucao u glavu dok je sedeo u svom automobilu u garaži u četvrti Hajd Park, rekao je novinarima nadzornik čikaške policije Dejvid Braun, preneo je AP.

Najtingejl je potom nasumično ušao u stambenu zgradu, blok dalje, gde je pucao u 46-godišnjeg pripadnika obezbeđenja koji je sedeo za stolom i 77-godišnji ženu koja je uzimala poštu, rekao je Braun.

Pripadnik obezbeđenja je proglašen mrtvim u bolnici, a starija žena, kojoj je pucao u glavu, hospitalizovana je u kritičnom stanju, izvestio je "Čikago tribjun".

Najtingejl je krvavi pir nastavio potom u drugoj zgradi i oteo muškarca koga je poznavao u automobilu, a zatim otišao do prodavnice i ispalio hice, usmrtivši 20-godišnjaka i ranivši 81-godišnju ženu u glavu i vrat, rekao je Braun.

Žena je, takođe, u kritičnom stanju.

Po izlasku iz prodavnice, Najtingejl je ispalio hitac u 15-godišnju devojcicu koja se vozila automobilom sa majkom.

Devojčica je u kritičnom stanju, saopštila je policija.

Zatim se vratio u radnju u kojoj su policajci iz Čikaga istraživali raniju pucnjavu i pucao na policajce.

Niko od policajaca nije povređen, rekao je Braun.

Najtingejl se potom odvezao na sever do Ivanstona, koji se graniči sa Čikagom, gde je ušao u prodavnicu pokušavajući da je opljačka i tu je pucao, ali nije nikoga ubio.

Potom je prešao ulicu i otišao do restorana gde je pucao ženi u glavu, koja je, takođe, u kritičnom stanju.

Najtingejl je izašao iz restorana, okružili su ga policajaci na parkingu i došlo je do razmene vatre u kojoj je ubijen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu