MOLDAVKE U PUČ-KOMEDIJI: Trampove pristalice Jevgenija Malimon (54) i njena ćerka Kristina (28) uhapšene u Vašingtonu

Branko VLAHOVIĆ, od stalnog dopisnika "Večernjih novosti" - MOSKVA

11. 01. 2021. u 06:30

DVE Amerikanke moldavskog porekla privukle su pažnju medija posle nereda u Vašingtonu, jedna zbog manekenskog izgleda, a druga jer je tražila posle hapšenja da se pozove ruski prevodilac.

MОЛДАВКЕ У ПУЧ-КОМЕДИЈИ: Трампове присталице Јевгенија Малимон (54) и њена ћерка Кристина (28)  ухапшене у Вашингтону

Foto AP

Ispostavilo se da Jevgenija Malimon bolje govori ruski nego engleski, pa je to bio razlog što su neki novinari požurili da obaveste javnost da među nasilnicima ima i Rusa.

Jevgenija Malimon (54) i njena ćerka Kristina (28) došle su u SAD iz Moldavije i sada žive u državi Oregon. Majka i ćerka su pristalice predsednika Donalda Trampa. Kristina je potpredsednica organizacije "Mladi republikanci Oregona". Ona ima svoj mikroblog na "Instagramu" i nju prati više od 25.000 ljudi. Ona je učestvovala u organizaciji akcija za podršku Trampa.

Da podsetimo, u sukobima demonstranata i policije poginulo je pet osoba. Novi predsednik Džo Bajden je nazvao učesnike nemira "banditima i unutrašnjim teroristima". Sud u Vašingtonu je majku i ćerku Malimon pustio da odu kući i zakazao im suđenje tek u junu. One su potpisale obavezu da neće napuštati SAD i da će se u junu javiti na suđenje.

Da se deportuju

KRISTINA je ovih dana pričala novinarima da je njena porodica za vreme SSSR-a bila proganjana zbog toga što su bili vernici a pradeda joj je bio ubijen. Ali posle nemira u Vašingtonu pojavili su se na internetu brojni komentari u kojima se traži da se Jevgenija i Kristina deportuju u Moldaviju.

 Kristina Malimon, Foto Privatna arhiva

 

Očigledno da se one nisu ponašale agresivno u zgradi američkog Kongresa. Interesantno je da su u Ameriku došle tako što su ubedile nove domaćine da su u Moldaviji bile proganjane na religioznoj osnovi.

Iako je ruska ambasada u Vašingtonu vrlo brzo saopštila da među uhapšenima nema građana Ruske Federacije, neki novinari su razduvavali priču o tome kako su dve Ruskinje bile među onima koji su krenuli u okršaj sa policijom da bi osvojili zgradu Kongresa.

Majka Jevgenija i ćerka Kristina zaista međusobno razgovaraju na ruskom jer ćerka slabo zna moldavski, a majka engleski pa zbog toga govore međusobno na ruskom. Zbog toga je ovih dana Kristina davala brojne intervjue znatiželjnim američkim novinarima.

Kristina se angažovala ne samo kao poklonica Trampa već u centru "Vere i slobode" na univerzitetu. Ali i među vernicima Kristina je bila agitovala za Trampa "koji se bori protiv prevaranata". I prošlog leta majka i ćerka su bile angažovane u akcijama podrške predsedniku Trampu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade