ŠVARCENEGER NAPAO TRAMPA: Demonstrante uporedio sa nacistima - To je bila Kristalna noć!

Tanjug

11. 01. 2021. u 08:43

BIVŠI republikanski guverner Kalifornije, holivudski glumac Arnold Švaceneger, uporedio je nedavni upad demonstranata u Kongres sa nacističkim napadima na Jeverje tokom Drugog svetskog rata, a usput je predsednika Donalda Trampa nazvao "najgorim predsednikom ikada do sada".

ШВАРЦЕНЕГЕР НАПАО ТРАМПА: Демонстранте упоредио са нацистима - То је била Кристална ноћ!

Foto: EPA

Švarceneger, rođen u Austriji, koja je bila deo Trećeg rajha, rekao je da se prisetio svog detinjstva, pošto je rođen dve godine nakon završetka Drugog svetskog rata.

- Odrastajući, bio sam okružen slomljenim muškarcima, koji su u alkoholu pokušavali da se oslobode krivice za najzločinačkiji režim u istoriji. Nisu svi bili antisemisti ili nacisti - rekao je Švarceneger, a preneo Los Anđeles tajms.

Švarceneger je rekao da je njegov otac često dolazio kući pijan i tukao ga, kao i ostale članove porodice, što nije bilo neobično u to vreme, jer je prvi komšija do njih radio istu stvar svojoj porodici.

- Oni (bivši vojnici) su trpeli fizičke bolove zbog šrapnela u telu i emotivni bol zbog onoga što su videli ili uradili. Sve je počelo lažima, lažima i netolerancijom. Slično, Tramp je lažima napunuo glave svojim pristalicama, govoreći im da su izbori pokradeni i da bi ih trebalo poništiti - kazao je Švarceneger.

On je uporedio upad u Kongres sa ozloglašenom Kristalnom noći.

- Prošla nedelja je bila američka Kristalna noć, odnosno, da kažem Kristalni dan. Oni koji misle da će da sruše američki Ustav, grdno se varaju - nikada neće pobediti - poručio je Švarceneger.

Kristalna noć iz novembra 1938. godine označava pogrom koji je bio usmeren protiv jevrejskih građana širom nacističke Nemačke i mnogi je smatraju početkom holokausta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)