RONIOCI TRAŽE VIRUS: Francuska se uzbunila zbog pretnji koje stižu preko Lamanša

Goran Čvorović - stalni dopisnik iz Pariza

11. 01. 2021. u 23:51

GRADSKE vlasti Marselja angažovale su morske spasioce da pretražuju kanalizaciju u borbi protiv novog soja virusa korona, pa čak četrdesetak ronilaca uzima uzorke iz otpadnih voda u najvećoj francuskoj mediteranskoj luci.

РОНИОЦИ ТРАЖЕ ВИРУС: Француска се узбунила због претњи које стижу преко Ламанша

Foto AP

Prethodni slučajevi su zabeleženi u Bretanji i oko Pariza. Jasno je da se nova vrsta virusa iz Britanije preselio kod najbližih kontinentalnih komšija i sada je samo pitanje kojom će brzinom da se širi.

Stručnjaci upozoravaju vlast da bi trebalo brzo da reaguje, da što pre uvede opšti karantin i zatvori škole po ugledu na susedne zemlje, imajući u vidu zaraznost nove varijante, ali je državni vrh, očigledno, drugačijeg mišljenja. Premijer Kasteks kaže da bi trebalo da se dogodi katastrofa, pa da đaci ponovo budu u izolaciji!

- Samo će nas vakcina spasti od virusa - poručio je gradonačelnik Marselja Benoa Pejan, koji od državnih vlasti traži potrebnu količinu doza, ističući da trenutno poseduje samo 15.000 vakcina, što je kap u moru za ovako veliki grad.

U Marselju su spremni da ubace u šestu brzinu. Prvi čovek grada je poručio da je spreman da stadion "Velodrom" fudbalskog kluba Olimpik pretvori u veliki vakcinodrom. Iz kluba su već stavili na raspolaganje svoju mitsku fudbalsku arenu. Nedostaju još samo vakcine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili