POČINJE PRAVNA BORBA ZBOG CENZURE: Društvena mreža Parler tužila Amazon, pominju i Tviter

Tanjug

12. 01. 2021. u 07:43

DRUŠTVENA mreža Parler tužila je tehnološku kompaniju Amazon tvrdeći da je njenom suspenzijom donela nezakonitu i politički motivisanu odluku u korist kompanije Tviter.

ПОЧИЊЕ ПРАВНА БОРБА ЗБОГ ЦЕНЗУРЕ: Друштвена мрежа Парлер тужила Амазон, помињу и Твитер

Foto: Depositphotos

U tužbi podnetoj Okružnom sudu u gradu Sijetlu kompanija Parler je navela da joj je Amazon naneo žestok udarac prekidom usluga veb hostinga - nakon što su Epl (Apple) i Gugl (Google) prekinuli distribuciju njihove aplikacije, prenosi Glas Amerike.

Sudskom tužbom Parler od Amazona traži trostruku odštetu, vraćanje prethodnog statusa, i usluge koje je ranije ugovorio. Takođe, zahteva i novčanu odštetu tvrdeći da je imao više od 12 miliona korisnika i izgubila milione - u trenutku u kom je odlazeći predsednik Donald Tramp sugerisao konzervativnim pristalicama da društvenu mrežu Tviter zamene Parlerom.

Istovremeno, kompaniju Amazon optužio je za licemerje zbog nepoverenja u vezi sa Parlerovim sposobnostima za nadziranje rada platforme - uključujući uklanjanje sadržaja koji podstiču nasilje.

Ukazano je da je Amazon suspendovao Parler uprkos tome što u tom smislu nije razmatrao Tviter - društvenu mrežu na kojoj je, kako tvrde, nedavno jedna od čitanijih i prenošenijih objava bila: “Obesite Majka Pensa”, aktuelnog američkog potpredsednika, navodi se u tužbi Parlera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)