OVO NIJE PRAVI SNEG, TO JE PLASTIKA! Žena podelila snimak koji je zapalio društvene mreže (FOTO/VIDEO)

Novosti online

12. 01. 2021. u 07:55

JEDNA žena iz Španije tvrdi da sneg koji je donela oluja Filomena nije pravi sneg.

ОВО НИЈЕ ПРАВИ СНЕГ, ТО ЈЕ ПЛАСТИКА! Жена поделила снимак који је запалио друштвене мреже (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tviter Printskrin

Na video snimku koji kruži internetom ona uzima malo snega sa svog balkona i zagreva ga plamenom upaljača, pokazujući da se sneg ne topi, već postaje crn.Prema njenim rečima, izgorela supstanca miriše na čistu plastiku.

- Kao što vidite, ne topi se, ma koliko vatre da mu približim pocrni. I miriše na izgorelu plastiku. Znam da je na mnogim mestima pao sneg, pa to i sami vidite ... Ovo s**nje što nam šalju, to je čista plastika. Stalno nas zavaravaju, proverite to i sami - kaže žena na video snimku.

 

Mnogi korisnici društvenih mreža rugali su se u komentarima, a veći broj ljudi je pokušao da objasni fenomen: prema nekim navodima, ovo je normalna reakcija, jer se većina toplote usmerena ka snežnoj grudvi preraspoređuje na celu njenu zapreminu.

Miris "plastike" potiče od nečistoća u gasu iz upaljača, a "crni" sneg se pojavljuje zbog procesa hemijske sublimacije, kada se materija transformiše iz čvrstog stanja u gas, zaobilazeći fazu tečnog stanja.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)