PUTIN NALOŽIO ISPITIVANJE VAKCINE NA NOVE SOJEVE VIRUSA: Potrebne su nam detaljne analize!

Tanjug

13. 01. 2021. u 17:44

RUSKI predsednik Vladimir Putin naložio je da se ispita kako će ruska vakcina protiv korona virusa delovati u situaciji kada postoji mnogo sojeva virusa.

ПУТИН НАЛОЖИО ИСПИТИВАЊЕ ВАКЦИНЕ НА НОВЕ СОЈЕВЕ ВИРУСА: Потребне су нам детаљне анализе!

Foto AP

Na današnjem sastanku sa članovima kabineta, ruski lider je istakao da neke zemlje beleže porast stope zaraze bez očiglednih razloga: bilo zbog novih varijanti virusa bilo zbog nepoštovanja zahtevane discipline tokom praznika, preneo je TASS .

On je naglasio da je ruska vakcina već pokazala da je najbolja na svetu, ali je dodao da su temeljna istraživanja od suštinskog značaja. 

- Znam mišljenje stručnjaka. Znam da veruju da će naša vakcina delovati i da će efikasno delovati iako se sojevi razlikuju. Međutim, potrebna su nam detaljna istraživanja - rekao je Putin i dodao:

- Sada je potpuno očigledno, a i primena u praksi to pokazuje da jeste i ja mislim da je ruska vakcina najbolja na svetu - rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, nijedan drugi sličan preparat ne pokazuje toliki nivo zaštite i bezbednosti kao ruska vakcina. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku