NUKLEARNA EKSPLOZIJA NA INTERNETU: Zaharova vatreno stala u odbranu Trampa (FOTO)

Novosti online

14. 01. 2021. u 15:55

ZVANIČNA predstavnica ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova prokomentarisala je blokadu naloga na društvenim mrežama još uvek aktuelnog predsednika SAD Donalda Trampa rekavši da sve to liči ne „nuklearnu eksploziju u sajber prostoru“.

НУКЛЕАРНА ЕКСПЛОЗИЈА НА ИНТЕРНЕТУ: Захарова ватрено стала у одбрану Трампа (ФОТО)

Foto: EPA

Kako je ocenila, na ovaj način je nanet udarac svim demokratskim vrednostima za koje se zalaže Zapad.

- Pre neki dan su sve krupne američke društvene mreže blokirale naloge predsednika SAD. Za to im nije bila potrebna ni sudska odluka ni mišljenje neke etičke komisije, već su jednostavno isključili te naloge koji su, inače, imali milione pratioca. Takav napad nisu uspeli da podnesu čak ni najodaniji partneri SAD, a kamoli oni koji gaje nežna osećanja prema Trampu - napisala je Zaharova na Fejsbuku.

Istakla je i da odluku američkih društvenih mreža po pitanju blokade Trampovih naloga treba porediti sa nuklearnom eksplozijom u sajber prostoru, u kojoj sama destrukcija nije toliko strašna, koliko njene posledice.

- Jednim udarcem su i apologete takozvanog dark veba, ali i pristalice žestoke cenzure dobili najčvršće argumente kako bi ubuduće branili svoje stavove. Pokrenut je proces preoblikovanja medijskog tržišta, a ujedno i najkrupnija digitalna migracija - dodala je Zaharova.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina