INAUGURACIJA KAO U VREME RATNOG STANJA: 20.000 pripadnika Nacionalne garde stacionirano u blizini Vaši

Novosti online

14. 01. 2021. u 20:56

LOKALNI i savezni službenici bezbednosti rekli su da će oko 20.000 pripadnika Nacionalne garde biti raspoređeno u Vašingtonu na Dan inauguracije 20. januara.

ИНАУГУРАЦИЈА КАО У ВРЕМЕ РАТНОГ СТАЊА: 20.000 припадника Националне гарде стационирано у близини Ваши

Foto: EPA

- Mislim da možete očekivati da ćete videti više od 20.000 pripadnika Nacionalne garde koji će biti ovde u okrugu Kolumbija - rekao je u sredu šef gradske policije u Vešingtonu, Robert Konte.

Zvaničnici su ranije izjavili da je oko 15.000 pripadnika Nacionalne garde poslato u okrug Kolumbija zbog tog događaja.

Konte je propisao da je inauguracija označena kao „nacionalni događaj posebne bezbednosti“.

U izjavi od srede, predsednik Donald Tramp ponovo je pozvao pristalice da se ne upuštaju u nasilje.

- U svetlu izveštaja o većem broju demonstracija, podstičem da ne sme biti NIKAKVOG nasilja, NIKAKVOG kršenja zakona i NIKAKVOG vandalizma bilo koje vrste - rekao je Tramp.

- To nije ono za šta se zalažem i nije ono za šta se zalaže Amerika. Pozivam SVE Amerikance da pomognu u ublažavanju tenzija i smirivanju ćudi. Hvala vam.

Po društvenim mrežama letele su glasine da se Nacionalna garda sprema da primeni nacionalno zaključavanje ili karantin.

Ali, Nacionalna garda Južne Karoline, između ostalog, rekla je da je tvrdnja netačna.

- Glasine da Nacionalna garda Južne Karoline podržava zaključavanje ili karantin širom države ili države nisu tačne - navodi se u objavi - Ovakve glasine mogu stvoriti zabunu i zabrinutost u organizaciji i našim zajednicama - rekli su - Ako čujete ili vidite nešto što se čini neosnovanim, nemojte dalje širiti informacije. Potvrdite te informacije u jednom od zvaničnih izvora koji se odnose na Biro nacionalne garde, Nacionalnu gardu Južne Karoline i državu Južnu Karolinu.

 U međuvremenu, Delta Erlajns neće dozvoliti putnicima koji lete na aerodrome u Vašingtonu da čekiraju vatreno oružje na svojim letovima pre inauguracije, rekao je u četvrtak izvršni direktor Ed Bastian, piše The Epoch Times.

U Vašingtonu je obod visoke ograde oko Kapitola postavljen da obuhvati SAD Vrhovni sud i Kongresnu biblioteku. Obližnji putevi bili su zatvoreni, a neka preduzeća su rekla da će se ugasiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...