HAPŠENJA U AMERICI: Otac i sin optuženi zbog zastave Konfederacije na Kapitolu (FOTO)

Novosti online

14. 01. 2021. u 22:00

VLASTI SAD uhapsile su više muškaraca, uključujući jednog koji je prošle nedelje na američkom Kapitolu držao zastavu Konfederacije tokom nereda, saopštilo je danas američko Ministarstvo pravde.

ХАПШЕЊА У АМЕРИЦИ: Отац и син оптужени због заставе Конфедерације на Капитолу (ФОТО)

Foto: EPA

Kevin Sifrid i njegov sin Hanter privedeni su danas u Delaveru, navodi se u saopštenju koje je preneo CNN.

Oni se terete za nedozvoljen i nasilan ulazak ili neprimereno ponašanje unutar Kapitola, prema krivičnoj prijavi Okružnog suda u Vašingtonu.

Tužioci kažu da su Sifridovi ''ušli u zgradu Senata kroz slomljeni prozor i da je ubrzo nakon toga Kevin Sifrid uslikan kako u zgradi Kapitola drži borbenu zastavu Konfederacije“.

Kevin Sifrid rekao je Federalnom istražnom birou da je sa sobom u Vašington doneo zastavu Konfederacije iz kuće u Delaveru, gde je normalno ističe napolju.

FBI je saznao za imena muškaraca nakon što je jedan od kolega prijavio Hantera Sifrida da da se hvalio kako je sa ocem bio u zgradi Kapitola.

Uhapšen je i penzionisani vatrogasac osumnjičen da je bacio aparat za gašenje požara na policiju tokom prošlonedeljnog upada na američki Kapitol, potvrdila je danas portparolka američkog Ministarstva pravde.

Robert Sanford (55) iz Čestera u Pensilvaniji pojaviće se danas na virtualnom saslušanju pred saveznim sudom u državi Pensilvanija da bi se suočio sa optužbama za nezakonit ulazak, remećenje javnog reda i mira, i napad, policiju, otpor ili ometanje.

Ministarstvo pravde do sada je pokrenulo više od 70 krivičnih slučajeva otkako su pristalice predsednika Donalda Trampa upale na Kapitol 6. januara, pokušavajući da spreče Kongres da potvrdi pobedu Džoa Bajdena na američkim predsedničkim izborima.

Najmanje pet osoba poginulo je tokom tih protesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije