RUSKI SNAJPERISTA “ODUVAO” DŽIHADISTU: Pogledajte snimak napada specijalaca SSO na teroriste u Alepu (VIDEO)

Novosti online/Đ. M.

15. 01. 2021. u 09:45

SNIMAK napada snajperiste ruskih Snaga za specijalne operacije nedaleko od sirijskog grada Alepa pojavio se na društvenim mrežama.

РУСКИ СНАЈПЕРИСТА “ОДУВАО” ЏИХАДИСТУ: Погледајте снимак напада специјалаца ССО на терористе у Алепу (ВИДЕО)

Foto: Depositphotos/Tviter

Nije poznato kada je tačno snimak nastao, a termalnom kamerom je zabeleženo dejstvo snajperiste koji je gađao grupisane teroriste.

Nakon što je metak, koji je zbog daljine mete i kvaliteta snimka moguće i videti, pogodio jednog teroristu i udario u stub iza njega, ostali militanti su se razbežali.

Za sada nije utvrđeno da li je pogođeni terorista ubijen ili je ranjen.

Snage za specijalne operacije Ruske Federacije su osnovane 2009. godine, nakon reformi koje su sprovedene posle nezadovoljavajućih rezultata ruskih oružanih snaga u Gruzijskom ratu 2008. godine.

Čine ih isključivo profesionalni vojnici koji su podređeni Zapovedništvu snaga za specijalne operacije Glavnog štaba ruske vojske.

Odlično su se pokazali tokom rata u Siriji, kao i u konfliktima niskog intenziteta na Kavkazu, i u antipiratskim operacijama u Indijskom okeanu. Komandant jedinice je general major Valerij Fljustikov.

Više informacija o ratu u Siriji i situaciji na Bliskom istoku možete pročitati KLIKOM OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)