FAJZER POTVRDIO: Smanjuje se isporuka vakcina za Evropu

Novosti online

15. 01. 2021. u 17:29

AMERIČKA farmaceutska kompanija „Fajzer“ potvrdila je danas da će privremeno smanjiti isporuke vakcine protiv virusa korona za Evropu, dok ne poveća kapacitet proizvodnje na dve milijarde doza godišnje.

ФАЈЗЕР ПОТВРДИО: Смањује се испорука вакцина за Европу

Foto: Tanjug

- Privremeno smanjenje isporuka pogodiće sve evropske zemlje- rekla je portparol Fajzera u Danskoj Line Feders.

Ona je za AP navela da će Fajzer povećati proizvodnju u svojoj fabrici u Puru u Belgiji, zbog čega će biti neophodno prilagodavanje postrojenja i procesa u fabrici koja zahtevaju nova ispitivanja kvaliteta i odobrenja vlasti, preneo je Tanjug.

- Zbog toga će evropskim zemljama krajem januara i početkom februara biti dostupno manje doza vakcina- rekla je Feders.

Iz Norveškog instituta za javno zdravlje saopštili su ranije danas da su saznali da će isporuke biti smanjene, što je, dodaju, posledica ograničenja proizvodnje u „Fajzeru“ čiji je cilj povećanje kapaciteta na dve milijarde doza vakcine godišnje u odnosu na trenutnih 1,3 milijarde.

Naveli su i da su očekivali da dobiju 43.875 doza vakcina od „Fajzera“ naredne nedelje, ali da će, po svoj prilici, sada dobiti 36.075 doza.

-Još nije jasno koliko će vremena biti potrebno pre nego što Fajzer ponovno dosegne maksimalan kapacitet proizvodnje- poručuju iz norveškog instituta.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi