KONOBARICA SPASILA ŽIVOT DEČAKU JEDNOM PORUKOM: Napisala je samo nekoliko reči - da nije bilo nje, dete ne bi dugo poživelo (VIDEO)

Novosti onlajn

15. 01. 2021. u 22:39

KONOBARICA sa Floride, Flavejn Karvaljo, proglašena je za heroja jer je jednog dečaka (11) običnom porukom spasla od porodice koja ga je zlostavljala.

КОНОБАРИЦА СПАСИЛА ЖИВОТ ДЕЧАКУ ЈЕДНОМ ПОРУКОМ: Написала је само неколико речи - да није било ње, дете не би дуго поживело (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub/CBS Miami

Kako prenose američki mediji, porodica je sedela za stolom u restoranu, a Karvaljo je primetila da dečaku ništa nisu naručili rekavši da će on jesti kod kuće, piše Dejli mejl.

Nakon toga, primetila je da dečak ima modrice na licu i rukama.

- Videla sam da ima veliku ogrebotinu između obrva. Nekoliko minuta kasnije, uočila sam i modrice kod oka, tako da sam posumnjala da nešto nije u redu - rekla je.

Odlučila je da napiše poruku koja je glasila: "Da li ti treba pomoć? OK", a stala je iza njegovih roditelja kako bi dečak mogao da odgovori.

Isprva je odmahivao glavom, a onda je signalizirao "da", što je konobaricu navelo da pozove policiju.

- Veoma sam zabrinuta, ne znam šta da radim, možete li mi dati neki savet - upitala je policiju, a ubrzo su na lice mesta stigli i policajci.

Ispostavilo se da majka Kristen Svan i očuh Timoti Vilson zlostavljaju dete. Kod kuće bi ga vezivali, prebijali, pa čak ostavljali i da visi naopačke.

Prvo je uhapšen Vilson, a optužen je po nekoliko tačaka za zanemarivanje i zlostavljanje deteta, a u pritvoru se ubrzo našla i majka.

Kada je dečak odveden u bolnicu, utvrđeno je da je neuhranjen i da modrice pokrivaju skoro celo njegovo telo.

- Ono kroz šta je prošao je strašno, to je mučenje - rekao je policijski portparol. Zajedno sa sestrom (4) je predat socijalnoj službi.

- Da je gđica Karvaljo ćutala, ovaj dečak verovatno ne bi dugo poživeo - poručila je detektivka Erin Loler.

Zanimljivo, to veče Karvaljo uopšte nije trebalo da radi u restoranu, ali je uskočila da zameni kolegu, što je vlasnica lokala opisala kao "višu silu".

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)