SZO OPET IZNENAĐUJE: Ovako gledaju na uvođenje kovid "pasoša"

Novosti online

15. 01. 2021. u 22:45

KOMITET za vanredne situacije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) izjasnio se protiv uvođenja zahteva za dokazom o obaveznoj vakcinaciji ili postojanju imuniteta na kovid za međunarodna putovanja.

СЗО ОПЕТ ИЗНЕНАЂУЈЕ: Овако гледају на увођење ковид пасоша

Foto Tanjug-AP

- S obzirom na to da uticaj vakcina na smanjenje prenošenja virusa još nije poznat, a dostupnost vakcina trenutno je previše ograničena, komitet je preporučio zemljama da od putnika ne zahtevaju dokaz o vakcinaciji- navodi se u preporukama Komiteta SZO objavljenih u petak u Ženevi.

​Pri tome se napominje da potvrda o vakcinaciji ne treba da oslobađa međunarodne putnike od pridržavanja drugih mera za smanjenje rizika prilikom putovanja.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju novog virusa korona, kovid 19, za pandemiju. Prema poslednjim podacima, u svetu je do danas zaraženo više od 93,8 miliona ljudi, od čega je više od dva miliona ljudi umrlo. Trenutno u svetu ima više od 24,8 miliona aktivnih slučajeva kovida. 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)