ZOVU JE „MADAM LOPOV“, O NJOJ JE PISAO I MINISTAR POLICIJE: Bosanka 19 godina džepari u Italiji, a kada god je uhapse ona - izbegne zatvor

Novosti online

15. 01. 2021. u 22:47

U ITALIJI je džeparenje ogroman problem i karabinjeri svakodnevno imaju na stotine slučajeva koje im prijavljuju građani.

ЗОВУ ЈЕ „МАДАМ ЛОПОВ“, О ЊОЈ ЈЕ ПИСАО И МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ: Босанка 19 година џепари у Италији, а када год је ухапсе она  - избегне затвор

Foto: Luca Zennaro/ANSA via AP

Ovih dana Bosanka Vasvija Hamidović poreklom iz okoline Zenice, koja godinama prazni džepove prolaznicima i turistima našla se ponovo u žiži italijanske javnosti nakon što se aktuelizovao problem džeparenja posle popuštanja mera zbog virusa korona. Nadležni sumnjaju da se Vasvija sa decom vratila na italijanske ulice.

I MINISTAR POLICIJE JOJ POSVETIO OBJAVU

Vasviju je pre dve godine jednom tvitu čak spomenuo i ministar unutrašnjih poslova Italije Mateo Salvini. Naime, karabinjeri kada god bi priveli Vasviju ruke bi im bile vezane, jer je prilikom svakog prilikom kriminalističke obrade bila u drugom stanju.

- Ovaj prokleti lopov treba da bude zatvoren na 30 godina, tako da više neće moći da ima decu, a njena siromašna deca mogu da se daju na usvajanje u pristojne porodice - napisao je Salvini.

Inače, italijanski mediji prenose da je Vasvija po osnovu trudnoća do sada navodno izbegla oko 19 godina zatvora, a karabinjeri su joj već „prikačili“ nadimak „madam lopov“.

KRAĆE BEKSTVO U NEMAČKU

Ona je zbog velikog interesovanja italijanske policije za nju i nekoliko njene dece pobegla u Nemačku, gde je nastavila s krađama. Tamošnja policija ju je uhapsila i po prvi put je bila u pritvoru četiri meseca, i opet je izbegla zatvor jer je osuđena na godinu uslovno.

Vasvija je inače „operisala u Milanu i Rimu, gde je privođena više od 40 puta, a za njom je raspisano oko 20 poternica.

Navodno ima devetoro dece od kojih najstarije ima 17, a najmlađe oko godinu i većina je uključena u džeparenje. Prema opisima iz poternica ona je visoka oko 150 centimatara.

(Avaz)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

NEMAČKA NEZADOVOLJNA: Berbok - Ne možemo da prihvatimo da Kina uspostavlja bliže odnose sa Rusijom