DRAMATIČNO U BRAZILU: Vojska hitno snabdeva kiseonikom ustanove u Amazoniji, protesti ispred bolnica

Tanjug

16. 01. 2021. u 09:41

DOK je vojska Brazila hitno vršila transport nedostajućih zaliha kiseonika u bolnice Amazonije, gde je stanovništvo pogođeno širenjem virusa korona , a vlada nastoji da organizuje kampanju vakcinacije širom zemlje, predsednik Brazila Bolsonaro izjavio je da bi "trebalo da bude na plaži".

ДРАМАТИЧНО У БРАЗИЛУ: Војска хитно снабдева кисеоником установе у Амазонији, протести испред болница

Foto: EPA

Lekari u Amazoniji transportuju pacijente u svojim sopstvenim vozilima, a lokalno stanovništvo pokušava da nabavi kiseonik na crnom tržištu, izveštavaju lokalni mediji, prenosi Rojters.

U glavnom gradu Amazonije Manausu, očajni članovi porodica obolelih demonstriraju ispred bolnica i tvrde da su njihovi najbliži skinuti sa respiratora zbog nestašice kiseonika.

Vojska je transportovala boce sa oko 9,3 tona kiseonika, a iz Svetske zdravstvene organizacije je saopšteno da su ležajevi u jedinicama intenzivne nege popunjeni 100 odsto i upozoreno da nedostaje zaštitna medicinske oprema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)